Zeleninové kari se sójovými kostkami a rýží

24. srpna 2007 v 14:08 | petrav |  recepty
Původně indický recept jsem si upravila po svém ;-) a hned jsem si ho zařadila mezi svá oblíbená jídla. Tak snad vám bude taky chutnat.
Ingredience:
1 balení sójových kostek
1 sáček mražené zeleninové směsi mrkev+hrášek
1 konzerva drcených rajčat
1 paprika
1 větší cibule
1 lžíce oleje
1 lžíce sójové omáčky Kikkoman
2 lžíce SIMTOM Balti Curry Paste
1 kostka zeleninového bujónu
1 lžička sušeného česneku
200 g bílého jogurtu Hollandia
1 lžička cukru
sůl
rýže
Sójové kostky uvaříme podle návodu (stačí 10 min a není třeba je ničím ochucovat). Cibuli nakrájíme (na čtvrtiny a pak krájíme tenké proužky) a trochu osmahneme ve velkém hrnci na lžíci oleje. Přidáme mraženou zeleninu a na proužky nakrájenou papriku a dál smažíme a průběžné mícháme, aby se směs nepřipálila. Přidáme Balti Curry Paste a smažíme ještě chvilku. Pak přidáme lžičku sušeného česneku, sůl, cukr, zeleninový bujón, drcená rajčata, uvařené sójové kostky a sójovou omáčku. Dusíme, dokud zelenina není měkká. Do hotového kari vmícháme bílý jogurt a podáváme s dušenou rýží.
Tip na připravu rýže: rýže je moc dobrá, když k ní při vaření přidáme 2 kuličky nového koření, 2 kuličky pepře a půl cibule, do které zapíchneme 2-3 hřebíčky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama